u FOKUSU

Gostujuće predavanje Advokatskog društva na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli

U petak, 11. novembra 2022. na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli održano je gostujuće predavanje advokatskog društva IBRAHIMOVIĆ & CO na temu „Privreda i pravo u Bosni i Hercegovini“. Predavanje su održale advokat i partner za razvoj poslovanja, Tijana Krivokapić, i advokatski saradnik Leila Salijević.

U okviru predmeta „Privredno pravo“, zaposleni Advokatskog društva prikazali su studentima IV godine mogućnosti za karijerni razvoj koje pruža privredvna advokatura, sa posebnim osvrtima na specifičnosti poslovanja u Bosni i Hercegovini. Na predavanju je prikazan veliki broj interesantnih i karakterističnih slučajeva iz sudske prakse koje su predavači, radi boljeg razumevanja osnovnih instituta, približili studentima. Studenti su imali priliku da predavačima postavljaju pitanja i da diskutuju o navedenoj temi, kao i da se upoznaju sa osnovnim pravnim obrascima.

Advokatsko društvo IBRAHIMOVIĆ & CO izražava zahvalnost na gostoprimstvu Pravnom fakultetu, i raduje se budućoj zajedničkoj realizaciji ideja.

Ostale novosti

Change language