u FOKUSU

Uspješno realizovana studentska praksa u organizaciji Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu i Advokatskog društva “IBRAHIMOVIĆ & CO”

I ove godine, održavajući tradiciju svoje podrške Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Advokatsko društvo „IBRAHIMOVIĆ & CO“ bilo je organizator ljetne stručne prakse istaknutim pojedincima sa ovog fakulteta.

Letnjim polaznicima završnih godina fakulteta Advokatsko društvo omogućilo je sveobuhvatan uvodni program koji je osmišljen da pomogne da prelazak sa Univerziteta na privrednu praksu bude što lakši.

Praktikanti su bili izloženi nacionalnim i prekograničnim primerima u radu, kako za lokalne, tako i međunarodne klijente. Radeći sa advokatima različitih ekspertiza, imali su priliku da prisustvuju relevantnim događajima stručnog usavršavanja.

Vrste poslova u koje su studenti bili uključeni su: administrativna korespondencija, priprema nacrta pismenih podnesaka, sačinjavanje nacrta sporazuma, analize konkretne pravne problematike, posete sudu, kao i ostalim situacijama gde su imali priliku da primjene u praksi svoje vještine pravnog istraživanja koje su stekli na Univerzitetu.

Realizacija ove prakse bila je još jedna potvrda realizacije Sporazuma o saradnji između Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Advokatskog društva, a koji se nastoji sprovoditi i u budućnosti.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ostale novosti