u FOKUSU

Predstavnici Advokatskog društva učesnici na panel diskusiji “Energetska transformacija BiH – Ko je upalio svetlo?”

Panel diskusija “Energetska transformacija Bosne i Hercegovine – Ko je upalio svetlo?”, a koja predstavlja jednu od aktivnosti “EMPOWERED WOMAN” projekta, održana je u ponedeljak, 10. juna 2024. u prostorijama Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA).

Događaj u organizaciji Udruženja “Žene za Žene Internacional”, Udruženja za zeleni hidrogen i obnovljive izvore energije “UzH2OIE”, kompanije EMPOWER CONSULTING d.o.o, AIK d.o.o. i Advokatskog društva “Ibrahimović & CO”, privukao je veliki broj prisutnih iz vladinog i nevladinog sektora.

Kroz dvosatnu diskusiju ukazano je na trenutnu bosanskohercegovačku energetsku politiku i procese ishođenja dozvola za razvoj projekata obnovljivih izvora energije (OIE). Predstavnici Advokatskog društva, Leila Salijević, advokat, i Tomislav Tomas, advokat i ekspert za energetsko pravo, pored ostalih učesnika govorili su o problemima i stagnaciji u razvoju kao i o mogućim rešenima najvećih prepreka za domaće i strane investotore u Bosni i Hercegovini.

Opširnije o događaju nalazi se na sledećem linku: U Sarajevu održana panel diskusija “Energetska transformacija BiH – Ko je upalio svjetlo? – Biznis.ba – Poslovni magazin

Ostale novosti

Change language