u FOKUSU

Korporativno upravljanje 2023. u Bosni i Hercegovini

Advokatsko društvo IBRAHIMOVIĆ & CO dobilo je poziv da bude ekskluzivni davalac intervjua u Uporednom pravnom vodiču CEE Legal Matters na temu Korporativno upravljanje 2023. za Bosnu i Hercegovinu.
Uporedni pravni vodič CEE Legal Matters, Corporate Governance 2023, razmatra zakone, propise i industrijske standarde koji regulišu poslovanje korporacija, kao i pravne odgovornosti i obaveze uprave i odbora direktora korporacije. Pored toga, razmatra nadzor i sprovođenje ovih zakona i propisa od strane vladinih agencija i regulatornih tela.

„Kao što je kourednik našeg vodiča tvrdio, s jedne strane, okvir korporativnog upravljanja se ponekad može posmatrati kao usko grlo redovnih poslovnih tokova, obeshrabrujući preduzetnički duh i smanjujući fleksibilnost, ali to je upravo bila zamka u percepciji da je tema kritična za obrađivanje,“ objasnio je glavni urednik CEE Legal Matters Radu Cotarcea. „Bili smo oduševljeni što smo uključili advokatsko društvo Ibrahimović & Co u ovaj uporedni vodič i želeli bismo da im se zahvalimo što su odvojili vreme da podele svoja ubeđenja.”
Advokatsko društvo takođe izražava zahvalnost uredničkom odboru CEE Legal matters na pozivu i prilici i nada se budućim zajedničkim doprinosima u različitim pravnim ekspertizama.

Ceo intervju možete pročitati na: CEELM Comparative Legal Guide: Corporate Governance in Bosnia and Herzegovina 2023 (ceelegalmatters.com)

Ostale novosti

Change language