u FOKUSU

Advokatsko društvo Ibrahimović & Co savjetovalo Studen & Co Holding o osnivanju slobodne zone u Brčko Distriktu

Ibrahimović & Co savjetovalo je Studen & Co Holding u postupku zaključenja Ugovora sa Vladom Brčko distrikta BiH, čiji je konačni cilj uspostava Slobodne zone u Brčko distriktu.

Kako iz Ibrahimović & Co navode, Studen & Co Holding je jedan od najvećih stranih investitora u Bosni i Hercegovini. Dodatno je istaknuto da će Projekat – ukupne vrijednosti 500 miliona BAM – “omogućiti rast i razvoj privrednog okruženja u Brčkom, kao i kvalitet života građana distrikta, ali i regiona.”

Ovaj projekat predstavlja prvi u nizu Studen & Co projekata u okviru “Poslovne inicijative za sveobuhvatno poboljšanje poslovnog ambijenta i standarda života u Brčko distriktu BiH“, prema navodima Ibrahimović & Co.

Tekst preuzet sa: Ibrahimovic & Co Advises Studen & Co on Free Business Zone Agreement with Brcko District (ceelegalmatters.com)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ostale novosti

Budući ESG trendovi na Zapadnom Balkanu

Uprkos tome što je ušao u korporativni rečnik još 2004. godine, pojam ESG (Environmental, Social, Governance) ostao je prilično nevidljiv više od jedne decenije. Međutim,

„Fit for 55” paket

Poslanici Evropskog parlamenta usvojili su reformu sistema EU za emisiju gasova, prevashodno u oblasti vazduhoplovstva i pomorstva, mehanizam za prilagođavanje granice ugljenika i novi fond