Polja ekspertize

Merdžeri i akvizicije

IA advokati posjeduju veliko iskustvo i visok stepen stručnosti u predmetnoj oblasti, te nudimo potpunu pravnu podršku klijentima, bilo da su kupci ili prodavci u postupku merdžera i akvizicije i to:

Prilikom svake akvizicije formiramo tim eksperata iz grupa koje se bave korporativnim pravom, finansijskim pravom, porezima, nekretninama i građevinarstvom, parnicama, zapošljavanjem, kako bi multidisciplinarnim pristupom u svim elementima transakcije, sačinili što sveobuhvatniju analizu. Navedeni pristup omogućava da naši zadovoljni klijenti mogu biti globalno aktivne kompanije i investicijske firme, kao i multinacionalne korporacije i kompanije, kojima smo usmjerenim pravnim savjetima i preporukama pomogli da povećaju profitabilnost poslovanja. Naš advokatski tim ponosno stoji iza cifre od preko jedne milijarde KM, koju čini vrijednost desetine akvizicija i investicija u kojima smo zastupali interese klijenata.

Kontakt osobe

Adi Ibrahimović

Advokat │ Vodeći partner za upravljanje

Područja ekspertize: Korporativno pravo; M&A; Pravo konkurencije; Porezi; Rješavanje sporova.

Kontakt telefon: +387 61 148 854

Tijana Krivokapić

Advokat │ Partner za razvoj poslovanja

Područja ekspertize: M&A; Međunarodno privatno pravo i arbitražni postupci; Obligaciono pravo u komercijalnim transakcijama; Rješavanje sporova.

Kontakt telefon: +387 61 941 297

Change language